Yahya Çavuş Görme Engelliler Ortaokulu

WEB https://yahyacavusgorengortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Alaaddin Mahallesi Kore Kahramanlari Caddesi Numara 55, Gelibolu / Çanakkale
VİZYON : Okulumuzu ülkemizdeki 18 görme engelliler okulu arasında fiziksel, teknolojik, eğitsel, sosyal yönlerden en iyi okul haline getirmek.
MİSYON : Görme Engelli Öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerlerin yasam tarzına dönüştüğü, ilgi beceri ve yeteneklerinin doğrultusunda yetiştirilmesi ve Normal öğrencilerle arasındaki farkın en aza indirilerek bu çocukların normal bireyin yapabildiği ve başarabildiği her şeyi yapmasını sağlanması, onların sadece tüketici değil yaşadığı topluma ve millete faydalı üretici insanlar haline getirilmesi.
BAŞARILAR : SESİNİ PAYLAŞ E-TWINNING PROJESİ KALİTE ETİKETİ EBEVEYN DRAMA ATÖLYESİ E-TWINNING PROJESİ KALİTE ETİKETİ BÖLGEMİZİ TANIYALIM E-TWINNING PROJESİ KALİTE ETİKETİ DEĞERLİ HİKAYELER DEĞERLİ NESİLLER E-TWINNING PROJESİ KALİTE ETİKETİ

Saatler : DERS BAŞLAMA SAATİ 08:40 DERS BİTİŞ SAATİ 15:30
Servis :
Ulaşım : Okulumuz şehir merkezinde olup, şehir içi dolmuşları okulumuzun önünden geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Alaaddin Mah. Kore Kahramanları Cad. No:55 Gelibolu/ÇANAKKALE
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde olup, otogarın yanındadır. İl merkezine 40 km. uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : ÖĞRENCİLERİMİZ İSTANBUL´DA DÜZENLENEN MANGALA TURNUVASINA KATILMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : OKULUMUZ 2016 YILINDAN BERİ EVİM OKULUM PROJESİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR. OKULUMUZDA HER SENE E-TWINNING PROJELERİ AKTİF OLARAK DEVAM ETTİRİLMEKTEDİR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ERASMUS+ İLE ENGELLERİ KALDIR PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. 2019 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 2020 ÇAĞRI DÖNEMİ İÇİN YENİ BAŞVURULAR YAPILMIŞTIR. AYRICA AZERBAYCAN ORTAKLI OLARAK "KENDİME YETİYORUM" ADLI TWINNING PROJESİ SÜRÜDÜRÜLMEKTEDİR.
Diğer Hususlar : Okulumuz pansiyonu bulunmamakta gündüzlü öğrenciler taşımalı yemek sistemine dahildir.